Schotertuin

Nieuwsbrief november 2018

Deze nieuwsbrief bevat afbeeldingen, als deze niet zichtbaar zijn, {readonline}klik dan hier{/readonline}.
 
 
nieuwsbriefbanner

tuinlogo

info@schotertuin.nl

www.schotertuin.nl

 

 

 

Nieuwsbrief november 2018

Beste tuingenoten

Het werk op de tuin is wat beperkter deze tijd. De meeste oogst is binnen. Hier en daar nog wat wintergroenten zoals prei en spruitjes. Verder kan er van alles wat vaste plant heet in de grond gezet worden nu de grond nog een redelijke temperatuur heeft.

Jaarafsluiting van de Schotertuin

De jaarafsluiting was zoals gewoonlijk weer een succes. De weergoden waren weer paraat met een portie zon en prima temperaturen. Allereerst met een groep vrijwilligers gemeenschappelijke klussen gedaan. Daarna “feest”………

Er was zoveel lekkers aangedragen door onze mensen dat we tot heel laat door hadden kunnen gaan. Hartstikke bedankt aan iedereen die meegeholpen heeft het tot een succes te maken!

Prima om op deze manier elkaar weer even te ontmoeten…….

Jaarvergadering Stichting Doe-tuinen

De jaarlijkse bijeenkomst van de stichting staat volgend jaar gepland op zaterdag 26 januari 2019 vanaf 14.00 uur. Weer in het gebouw De Linge in de Lingestraat. De uitnodiging volgt binnenkort.

Ruilen van tuinen

Langzamerhand is het een goede gewoonte om rond deze tijd gelegenheid te geven om van tuin te ruilen. We weten op dit moment dat per 1 januari (of al eerder) een aantal tuinen beschikbaar komt door opzeggingen. Hieronder staan deze tuinen aangegeven met tuinnummer. Als u uw huidige tuin wil ruilen voor één van deze kunt u dat melden via  info@schotertuin.nl. Graag binnen één week (dus uiterlijk 18 november).

We nemen dan contact op. Geef s.v.p. wel aan welke tuin u in wil leveren en welke u daar voor terug wil.

De vrijgekomen tuinen zijn: 38, 56, 81, 102, 103, 128, 131, 136, 150, 159.

De huidige tuinder van tuin 150 wil hem het liefst “in bedrijf” overdragen.

Opzeggen tuinen

Als u van plan bent het volgend jaar uw tuin vaarwel te zeggen is het prettig voor ons als u dat zo snel mogelijk laat weten. U kunt opzeggen via  info@schotertuin.nl.

Nieuwe tuinders en wachtlijst

Als u op de wachtlijst bovenaan staat kunt u dus de komende tijd een telefoontje verwachten. We hebben 10 tuinen uit te geven.

Een klein aantal van de uit te geven tuinen is verwaarloosd achter gelaten. In principe geven we die uit aan mensen die daar geen bezwaar tegen hebben met een financiële tegemoetkoming vanuit onze kant. Mocht u op de wachtlijst staan en geen bezwaar hebben tegen zo’n verwaarloosde tuin, laat dat dan even weten via  info@schotertuin.nl. Ook als u onderaan die wachtlijst staat………..

Handgereedschap

In het tuintjeshuis staat onze voorraad handgereedschap. Dat gereedschap is aan slijtage onderhevig. We vragen u dan ook dringend om er voorzichtig mee om te gaan. Hier en daar staat nu kapot gereedschap waarvan we ons afvragen hoe dat met normaal gebruik kapot heeft kunnen gaan. Afgebroken tanden van roestvrij stalen vorken bijvoorbeeld……

We missen een paar handige vrijwilligers die zin hebben af en toe naar dit gereedschap te kijken en te zien of er wat van het kapotte deel te repareren valt. Bijvoorbeeld van 2 kapotte harken 1 nieuwe maken.

Voelt u zich aangesproken? Zin om af en toe iets extra’s te doen voor onze vrijwilligersclub? HEEEEEEEL GRAAG een reactie naar  info@schotertuin.nl

Het Schoterbos

De werkzaamheden gaan gestaag verder. De bruggetjes zijn bijna klaar bij de bruggenbouwer. Zodra ze afgeleverd zijn worden ze geplaatst.

Er zijn al nieuwe bomen bij de kweker uitgezocht en die worden in principe zo snel mogelijk geplant, samen met struiken. Het wachten is nog op hout voor beschoeiing van een deel van de nieuwe waterpartij. Dat is speciaal hout en de levering is daar wat van vertraagd.

Zo snel mogelijk worden de hagen geplant op het pad bij de nieuwe ingang en er komt een echte stevige nieuwe ingang.

De bedoeling is nog steeds dat we vanaf het nieuwe seizoen volop kunnen genieten van een prachtig gerenoveerd park me daarin een heerlijke plek voor ons: de Schotertuin!

Contact met de tuincommissie

U kan voor contact met de tuincommissie mailen naar:  info@schotertuin.nl

Volg ons ook op facebook: www.facebook.com/schotertuin

Volgende nieuwsbrief volgt in januari, tenzij er tussentijds belangrijke zaken zijn te melden.

Met vriendelijke groeten.

Tuincommissie Schotertuin

Let op: afmelden voor de nieuwsbrief kan hieronder. Je wordt dan ook van de wachtlijst gehaald.


 


 

Wijzigen van je gegevens en afmelden voor deze nieuwsbrief

{unsubscribe}Afmelden{/unsubscribe}

{modify}Wijzig je aanmelding{/modify}

 

 

 
 
 
{unsubscribe}Afmelden{/unsubscribe}
(c) Copyright Schoteruin.nl