Schotertuin

Nieuwsbrief september 2018

Deze nieuwsbrief bevat afbeeldingen, als deze niet zichtbaar zijn, {readonline}klik dan hier{/readonline}.
 
 
nieuwsbriefbanner

tuinlogo

info@schotertuin.nl

www.schotertuin.nl

 

 

 

Nieuwsbrief september 2018

Beste tuingenoten

Na een ongekend droge periode komt het water soms met bakken tegelijk uit de lucht vallen. De pompen hebben overwerk verricht dit jaar!

De vakantie is intussen voor de meesten van ons voorbij. We zijn aan het “begin van het eind” van het tuinseizoen beland.

Intussen wordt er in het Schoterbos hard gewerkt. Meer daarover verder in deze nieuwsbrief.

Jaarafsluiting van de Schotertuin 13 oktober

Omdat het dit jaar 25 jaar geleden is dat de Schotertuin als Doetuin werd ingericht willen we de jaarafsluiting gebruiken om samen met jullie allemaal hier een feestelijke tint aan te geven.

Zoals bij elke afsluiting van het tuinseizoen moet ook dit jaar het complex weer even goed onder handen genomen worden. We beginnen om 13.00 uur. Iedereen wordt gevraagd mee te helpen! Vele handen maakt licht werk. Dus kom. De koffie staat klaar.

Mogelijk zijn er dan ook al wat aanpassingen te maken i.v.m. de veranderingen in het Schoterbos.

Om 15.00 uur gaan we dan met het feestelijke deel van de jaarafsluiting starten. We willen dit graag doen met eigen bereide hapjes. Dus een oproep aan een ieder van jullie om iets mee te nemen uit de eigen keuken. Extra leuk is het als die hapjes (deels) bereid zijn met producten uit onze tuin. Of: als de hapjes vanuit een andere culturele achtergrond zijn gemaakt… De kosten kunnen gedeclareerd worden…..

Met elkaar wordt het dan een festijn van proeven en smullen, “door en voor elkaar”.

De tuincommissie zorgt voor het “natte gedeelte”: de drankjes.

We gaan door tot alles “op”is……..

Verzoek aan iedereen die wat mee wil brengen: mail je bijdrage aan het feest aan Marianne Hol, lid van de tuincommissie. Haar mailadres is:  marianne.hol@online.nl

Mest

Het is de gewoonte om 1x per jaar wat koemest bij de tuin te laten bezorgen. Iedereen kon daar dan kruiwagens van bestellen.

Omdat het dit jaar niet te voorzien is of deze mest wel in de buurt van de ingang afgeleverd kan worden hebben we besloten om dit jaar over te slaan.

U bent dus aangewezen op zakken koemestkorrels…..

De schouw

Er zijn helaas weer wat rode kaarten uitgedeeld. Dus zijn er wat vervuilde tuinen beschikbaar. Zie verderop.

Maar over het grote geheel zijn we erg tevreden. Het complex ziet er erg goed uit. Je kan zien dat er veel mensen met plezier bezig zijn en genieten van dat wat de natuur ons te bieden heeft op de tuin.

Nog even dit: als uw tuin aan een groot pad ligt veronderstellen we dat u het deel grenzend aan uw tuin vrij houdt van onkruid. Dat wordt in de schouw meegenomen.

Dit geldt trouwens voor alle paden: de paden moeten gemakkelijk gebruikt kunnen worden door medetuinders.

Beschikbare tuinen

We hebben door omstandigheden weer een paar tuinen per direct beschikbaar. De tuinen zijn wel vervuild. De wachtlijst afbellen heeft daarom, zeker in deze tijd van het jaar, weinig zin denken we. Mocht iemand met voorrang zo’n tuin willen dan horen we dat graag. In financieel opzicht komen we u dan graag tegemoet……..

Dus: iedereen op de wachtlijst die graag vanaf volgend jaar wil tuinieren en de rest van dit jaar dan gebruikt om het tuintje schoon te maken kan reageren. U hoort dan deze maand nog van ons.

Mail naar  info@schotertuin.nl.

Voortgang herinrichting Schoterbos

Vanuit ons laatste overleg met de gemeente en de aannemer valt het volgende te melden.

De ingang van ons complex blijft op de plek waar het nu is. De tijdelijke ingang met het hangslot is soms lastig te bedienen. Dat beseffen we, maar er was geen andere oplossing voor de aannemer. Er komt een normale ingang met een normaal slot, zoals we gewend waren. Dat zal in de loop van dit kalenderjaar gebeuren.

Het hek langs het nieuwe pad ter weerzijden van de ingang blijft de komende jaren staan, zodat de tuin veilig is. Als de meidoornhaag langs het pad sterk genoeg is wordt het metalen hek (dus over een paar jaar) weggehaald.

Alle andere hekken verdwijnen in de loop van dit kalenderjaar, behalve de afscheiding tussen Ecosol en ons complex.

Daar waar een sloot de afscheiding wordt zal dus verder geen hek of zo staan in de toekomst. Het eerste deel dat weggehaald wordt is het hek aan de kant van Artisklas, vanaf de container tot aan de hoek.

Aan de kanten waar geen natuurlijke afscheiding komt in de vorm van een sloot wordt een houtril aangebracht. Dat is een hoge langgerekte takkenwal, gemaakt van in de lengte opgestapelde takken, snoeihout en hakhout. We kunnen die wal laten begroeien met stekelige bramen. Een mooie natuurlijke oplossing!

Aan het eind van het kalenderjaar zal de grote verbouwing in principe klaar zijn. Dus alle waterpartijen, wegen en bruggen. Het volgend jaar zal de tuin dus weer prima bereikbaar zijn. Nog even geduld……..

Vanaf november wordt er in het park nieuw groen aangeplant (bomen en hagen en zo).

Het zou kunnen dat het asfaltpad op onze tuin ook een opknapbeurt krijgt, maar daar is niets met zekerheid over te zeggen. Op dit moment is daar geen geld voor….

Contact met de tuincommissie

U kan voor contact met de tuincommissie mailen naar:  info@schotertuin.nl

Volg ons ook op facebook: www.facebook.com/schotertuin

Volgende nieuwsbrief volgt in oktober, tenzij er tussentijds belangrijke zaken zijn te melden.

Met vriendelijke groeten en graag tot ziens op 13 oktober

Tuincommissie Schotertuin

Let op: afmelden voor de nieuwsbrief kan hieronder. Je wordt dan ook van de wachtlijst gehaald.


 


 

Wijzigen van je gegevens en afmelden voor deze nieuwsbrief

{unsubscribe}Afmelden{/unsubscribe}

{modify}Wijzig je aanmelding{/modify}

 

 

 
 
 
{unsubscribe}Afmelden{/unsubscribe}
(c) Copyright Schoteruin.nl